Talentenopleiding

In samenwerking met Football Talent biedt de Voetbalschool Midden Nederland een BVO-waardig Football Academyprogramma voor gemotiveerde talenten uit de regio Amersfoort aan. Deze academie staat vooral voor individuele ontwikkeling.

We zetten meer in op de persoonlijke ontwikkeling in plaats van vooral het team of de vereniging. Om jezelf goed te kunnen ontwikkelen heb je een goed opleidingsprogramma nodig maar ook een kwalitatief goede trainersstaf. We hebben gekozen voor een goede mix trainers met ervaring als speler uit het betaalde voetbal en een mix van trainers met een pedagogische achtergrond.

Onze staf en opleidingsprogramma staan garant voor kwaliteit. Wij bieden afwisselende en hoogwaardige oefenvormen aan. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de leeftijdeigen kenmerken en het geboortemaandeffect. Nieuw bij deze opleiding is een samenwerking met sportcoaches die een of twee keer per maand spelers gaan uitdagen met andere sporten. Hiermee leren kinderen ook op andere manieren te bewegen dan alleen voetbal. Dit levert grote voordelen op wat betreft hun motoriek, handelingssnelheid en spelinzicht.

De ervaren trainers werken vanuit Football Talent, de organisatie van René Koster. René is oud-jeugdspeler van AZ en voormalig hoofd jeugdopleidingen van NEC Nijmegen, Telstar, Go Ahead Eagles en Almere City FC. René is één van de drie eersten die, na een jaar stage bij Louis van Gaal, UEFA A behaalde. Het doel van Football Talent en de VSMN is om vanuit dit talentenprogramma individuele spelers beter te maken en op BVO-niveau te brengen. René Koster heeft een groot netwerk in de voetballerij om spelers te faciliteren bij het maken van de volgende stap.

René Koster (midden) met Frans van Seumeren (FC Utrecht) en ‘Meesterscout’ Piet de Visser waarmee talenten uit Afrika in de toekomst via René’s Football Academy in Ghana naar Spanje worden gehaald naar het trainingscomplex van Football Talent Spanje

De stap als amateurvoetballer naar een BVO is de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Door de talenten van de regio Amersfoort samen te laten trainen en wedstrijden te laten spelen onder begeleiding van een kwalitatief hoogstaande trainer-coach, dagen zij elkaar maximaal uit en zijn de faciliteiten voor individuele ontwikkeling optimaal.  

De besten bij de besten: zo stijgt het niveau en de kansen op een carrière als profvoetballer.  Niet iedereen zal profvoetballer worden, wij bieden de faciliteiten om kinderen op plezierige wijze het beste uit zichzelf te laten halen. Football Talent heeft een goede samenwerking met AFC Ajax waardoor talenten deels door de staf van Ajax worden getraind en de trainers van Football Talent en VSMN door Ajax periodiek bijgeschoold worden.

Wij zijn momenteel in gesprek met diverse Amersfoortse voetbalclubs om ons programma in samenwerking vanaf seizoen 2021-2022 te kunnen aanbieden. Het is ook mogelijk dat we de besten bij de besten in Almere mee laten trainen en wedstrijden op hoog niveau aanbieden. Dit door de ouders/verzorgers samen in een carpoolprogramma in te delen.

Onze bidonsponsor is www.33tweewielers.nl

Wil je je zoon of dochter ook eens vrijblijvend mee laten doen? Geef dan via floris@vsmiddennederland.nl het volgende door:

  • Naam van je dochter of zoon
  • Bij welke club speelt je kind nu en in welk team?
  • 06-nummer(s) van de ouder(s)|verzorger(s) voor de speciale appgroep
  • Wat is de favoriete positie van je kind? Keepen, verdedigen, middenveld, aanval, combinatie?
  • Wat wil je kind graag leren en bereiken?

We ontvangen graag je aanmelding inclusief bovenstaande gegevens om er samen iets onvergetelijks voor onze deelnemers van te maken!

Met sportieve groet,
Voetbalschool Midden Nederland


Floris Bosch
initiatiefnemer

indicatie van het speelniveau van Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) en clubs in onze regio