Keitjebal

Peuter- en kleuter(voet)bal in Leusden!

Voor de allerkleinsten (3 t/m 6 jaar)

Veel peuters en kleuters willen graag met een bal spelen. Alleen bij veel verenigingen kun je je kind(eren) pas aanmelden als zij vijf jaar zijn. En hoe kom je er achter welke balsport je kind het leukst vindt?

Peuters, kleuters en groter in de leeftijd van drie t/m zes jaar kunnen voortaan deelnemen aan Keitjebal. Tijdens Keitjebal lessen gaan de kinderen, samen met één van hun ouders/verzorgers, spelenderwijs de eerste beginselen van verschillende balsporten ontdekken. We hebben oefeningen voor de beginselen van onder andere basketbal, hockey, korfbal, handbal en voetbal waarbij plezier voor spelen en bewegen voorop staan. Bij kinderen van vijf en zes jaar gaan we vooral focussen op voetbal.

Lessen van 45 of 60 minuten
Een les duurt 45 minuten en wordt verzorgd door één of twee trainer(s). We werken met groepen van maximaal 14 kinderen. Ouders hebben in onze lessen een actieve rol. Op dins- en donderdagen zijn 5- en 6-jarigen welkom, op donderdagen ook de 3- tot 5-jarigen. Wij verzinnen de leukste oefeningen en spelletjes om samen met je zoon of dochter te kunnen oefenen. Daarbij staan plezier en ongedwongen (voet)ballen voorop. Daarnaast werken we aan de coördinatie, behendigheid en balans voor de kinderen vanuit allerlei balspellen en -sporten.

De lessen voor vijf- en zesjarigen duren 60 minuten en zijn dus al veel meer georiënteerd op voetballen. Op zaterdagochtenden spelen we met hen kleine en grotere voetbalpartijtjes op ons eigen grasveld op het sportpark Burgemeester Buining, dichtbij de LHV.

De beginselen van verschillende balsporten
Sporten met jonge kinderen vraagt om aangepaste technieken. De lessen zijn specifiek op de doelgroep gericht. Spelenderwijs worden er (lichte) handelingen aangeleerd. Er wordt op een speelse manier gewerkt aan conditie en we werken met spelmaterialen die bij de leeftijdsgroep passen. Uiteraard wordt er goed rekening gehouden met de groei en kwetsbaarheid van deze jonge leeftijdsgroep. Met hulp van speciale materialen en spelletjes zullen de kinderen elke week weer uitgedaagd worden. Maar het doel blijft dat de peuters, kleuters en zesjarigen het ontzettend leuk vinden om te ballen en te spelen.

Tijden en locaties

Dinsdagen
15.00 – 16.00 uur 5- en 6-jarigen in gymzaal Atria

Donderdagen
14.00 – 14.45 uur 3- tot 4-jarigen in gymzaal Atria
14.45 – 15.30 uur 4- tot 5-jarigen in gymzaal Atria
15.30 – 16.30 uur 5- en 6-jarigen in gymzaal Atria

Zaterdagen
09.00 – 10.00 uur 5- en 6-jarigen op ons voetbalveld

Gymzaal Atria is gelegen bij de basisscholen De Bongerd en Klavier aan de Asschatterweg 36-B in Leusden.

Op bovenstaande tijden wordt door veel jeugd gesport, zo hebben jij en je kind sport alvast in het wekelijkse ritme zitten en in jullie leven geïntegreerd. Bij het inschrijven kun je een voorkeurstijd opgeven. Uiteraard proberen wij bij het maken van een indeling hier rekening mee te houden. Het kan voorkomen dat wij moeten afwijken van je voorkeurstijd. Je kunt er van op aan dat dit altijd in overleg zal gaan.

Inschrijven
Inschrijven kan per blok via onderstaande link, in het blauwe vak. We werken met blokken van circa zeven lessen, van schoolvakantie tot schoolvakantie. Er is per blok plek voor 14 kinderen en VOL = VOL. Bij een teveel aan inschrijvingen hanteren wij een wachtlijst.

Bij de eerste keer inschrijven betaal je naast het lesgeld 35 euro. Voor dat geld krijgt je kind een Adidas Keitjebal tenue, bestaande uit een shirt, broekje, sokken en bedrukking van naam en favoriete nummer.

De betaling dient te geschieden na ontvangst van een betaalverzoek via WhatsApp, waarbij je vooruitbetaald per blok. Wil je liever in termijnen vooruit betalen? Dat kan! Geef dat aan op het inschrijfformulier bij ‘opmerkingen’.

Wij hopen jullie snel te zien in een Keitjebal les!

Heb je nog vragen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen of hier om je direct aan te melden.